چرخه محتوا اسم فرآیندی است که عادل طالبی آن را طراحی کرده است! دغدغه اصلی پیشنهاد این روش این است که بسیاری از کسب و کار ها برای بازاریابی محتوا در همان ابتدای امر دست به تولید محتوای یونیک می زنند و عده ای دیگر چون هزینه تولید محتوا را ندارند کلاً بی خیال این موضوع می شوند.
در حقیقت عادل طالبی به این سوال پاسخ میدهد که کسب وکاری که هزینه تولید محتوای یونیک را ندارد باید در ابتدای راه چه کار کند؟ و در راه پاسخ به این سوال از مفهومی با عنوان “چرخه محتوا” پرده برداری میکند!
ویدئوی چرخه محتوا عادل طالبی
نگاهی خلاصه به چرخه محتوا:
در چرخه محتوا ما با سه مرحله اصلی مواجه هستیم!
مرحله تجمیع محتوا یا Content curation
مرحله تولید محتوا یا Content production
مرحله خلق محتوا توسط کاربران یا Content Creation
تجمیع (گردآوری) محتوا Content curation :
در این مرحله از چرخه محتوا که مرحله اولیه کار نیز است، ما صرفا محتوا های خوب حوزه مدنظر خود را که شامل متن و فیلم و عکس و … می شود، در سایت خود بارگذاری کرده و با ذکر منبع منتشر میکنیم. در این حالت اگر چه محتوای استفاده شده محتوای کپی است ولی به دلیل اینکه منبع ذکر شده است برای سئو سایت ضرری ندارد و گوگل و سایر موتور های جستجو سایت ما را جریمه یا پنالتی نمی کنند.
نکته جالب توجه اینجاست که در بسیاری از موارد هم دیده شده که همین مطلب کپی – التبه با ذکر منبع – در سایت ما مورد توجه گوگل قرار گرفته و رتبه خوبی در صفحه نتایج گوگل یا ( –serp – search engine results page ) کسب کرده است.
تولید محتوا Content production :
مرحله دوم مرحله تولید محتواست. در مرحله قبل شما به واسطه قرار دادن محتواهای خوب اینترنت در سایت خود به تعدادی مخاطب دست پیدا کرده اید و این مخاطبان در سایت شما یک رفتار نسبتا مشخصی داشته اند. با تحلیل رفتار این مخاطبان شما میتواند علایق و سلایق آنها را تا حد زیادی مشخص کنید و سپس اقدام به تولید محتوا کنید. توجه داشته باشید که تولید محتوا هزینه های خاص خودش را دارد و اگر به نتیجه درستی نرسد این هزینه ها هدر رفته به حساب می آیند. در مرحله قبل ما با استفاده از محتوای دیگران و بازخوردی که گرفته ایم میتوانیم ریسک هدر رفتن محتوا را تا حد قابل توجهی کاهش دهیم.
خلق محتوا توسط کاربران Content Creation :
مرحله پایانی مرحله ای است که دیگر ما نیستیم که تولید محتوا میکنیم، بلکه کاربران و مخاطبان ما هستند که برای ما تولید محتوا میکنند. این محتوا لزوما محتوای متنی نیست! بلکه میتواند محتوای شفاهی باشد، یعنی کاربران چون در مرحله قبل محتوای تولید شده بسیار کاربردی از ما دریافت کرده اند در این مرحله خودشان دست به کار شده و ما و برندمان را به دیگران معرفی میکنند، در استوری اینستاگرامشان از ما یاد میکنند، در شبکه های اجتماعی از ما میگویند و در زیر مطالب سایت نیز نظراتشان را درج میکنند. این نظرات بسیار بسیار ارزشمند بوده و موجب اعتمادسازی زیادی برای سایت می شود.
علاوه بر این ما با استفاده از محتوایی که کاربر ارائه داده و فیدبکی که از آنها گرفته ایم دوباره میتوانیم ایده های جدیدی برای تولید محتوا برای سایتمان پیدا کنیم و چرخه محتوا را از مرحله قبل مجددا ادامه دهیم.
منع: contentop