سرچ کنسول ابزار مهمی است که گوگل بصورت رایگان آن را در اختیار مخاطبان خود قرار داده است. بخش های مهم سرچ کنسول، دیتا و گزارش های زیادی درباره سایت شما ارائه میدهد.
اگر سایتی در اختیار دارید آن را حتما به سرچ کنسول گوگل متصل کنید.
شما بعنوان مدیر سایت، ادمین یا سئوکار سایت باید از گوگل سرچ کنسول استفاده کنید. هر کدام از نقش های بالا را که در اختیار دارید قطعا به این فکر هستید که چگونه میتوان بازدید سایت خود را بالا ببرید. برای بالا بردن تعداد بازدید شما نیازمند آنالیز و بررسی سایت خود هستید. گوگل این کار را برای شما تا حدی راحت کرده و اطلاعات خوبی در این زمینه به شما میدهد تا سایت را بررسی و پلن مناسبی را برای سایت خود طرح ریزی کنید.

مهمترین قسمتهای سرچ کنسول
Performans
از بخش های مهم سرچ کنسول Performans میباشد. این قسمت را پس از اتصال سایت به سرچ کنسول، بصورت مداوم چک کنید. در پرفورمنس 4 بخش وجود دارد که با انتخاب هر کدام می توانید میتوانید اطلاعات جداگانهای بدست آورید. تمام این اطلاعات را نیز بصورت نمودار به شما نشان میدهد. همانطور که در تصویر زیر در باکس قرمز رنگ مشاهده میکنید 4 بخش Total clicks, Total impressions, Average CTR & average position وجود دارد.

Total clicks تعداد کلیکها ، Total impressions تعداد دفعاتی که گوگل، سایتِ شما را نمایش داده، Average CTR میانگین نرخ کلیک و average position میانگین رتبه سایت شما را نشان میدهد.
- در Performans فیلترهای مختلفی نیز وجود دارد. این فیلترها شامل: Serch type, Date, Query, page &… میباشد. فیلترها (که در باکس سبز رنگ مشاهده میکنید) اطلاعات باکس قرمز (در تصویر بالا) را متناسب با فیلتری که انتخاب کردهاید دسته بندی میکند. بطور مثال در تصویر بالا، در قسمت فیلتر Date ، گزینه 28 روز انتخاب شده است به این معنا که نرخ کلیک، نرخ نمایش و … را در این 28 روز نشان میدهد.
- در قسمت Date شما امکان آن را دارید که بازه تاریخی خود را انتخاب کنید بطور مثال 7 روز گذشته، 28 روز گذشته یا 3 ماه و… از گزینه های آن است همچنین شما می توانید بازه تاریخی پیشنهادی خودتان را نیز انتخاب کنید…
- در قسمتهای Query و page ، یک کوئری (کیوردی که منظور شماست) یا یکی از صفحات سایت را انتخاب میکنید و سرچ کنسول اطلاعات باکس قرمز درباره آن را میدهد.
تمامی فیلترها در باکس زرد رنگ نیز وجود دارد اما دیگر بصورت فیلتر نیست. در باکس زرد رنگ هر کدام را که انتخاب کنید تمامی نتایج را نشان میدهد. بطور مثال در تصویر زیر فیلتر 7روز انتخاب شده در نتیجه تمام کوئری یا کیوردهایی که در گوگل سرچ شده و ما از آن کلیک گرفته ایم را نشان میدهد یا در قسمت page تمام صفحاتی که ما در 7 روز گذشته با آنها کلیک گرفتهایم را نشان میدهد.

Query
کوئری یکی از بخش های Performans است که در بخش قبلی به توضیح کلی آن پرداختیم. اما نباید به این توضیح کوتاه و کلی بسنده کرد در این قسمت کمی بیشتر درباره آن توضیح میدهیم.
کوئریها همان کلماتیاند که توسط مخاطب شما در گوگل سرچ میشود و گوگل سایت شما را با آن کلمات یا اصلاحا کیورد نشان میدهد.

اما چرا قسمت Queries اهمیت در فراوانی دارد؟
فرض کنید که شما یک شرکت تعمیرات موبایل دارید. در قسمت Queries، کیورد “تعمیر موبایل آیفون 7” را میبینید. بعد از دیدن این کلمات شما باید نگاهی به آمارهایی که با این کیورد دارید بیاندازید. حتما باید ببینید چه تعداد کلیک و ایمپرشن دارد.
اگر تعداد ایمپرشن بالا و تعداد کلیک بسیارکم باشد این نشان میدهد سایت ما برای این کیورد آپتیمایز نیست. مثلا در تصویر پایین ایمپرشن 9336 است اما تعداد کلیک 27. این اعداد نشان میدهد که شما باید تغییراتی در صفحه هدف ایجاد کنید.
مثلا عنوان صفحه شما برای این کوئری احتمالا جذاب نیست و مخاطبان روی آن کلیک نمیکنند پس باید عنوان یا توضیحات متا را تغییر دهید. یا صفحه شما نسبت به رتبههای بالاتر از برخی لحاظ پایینتر است مثلا تعداد کلمات، سرعت page و… که شما باید این تغییرات سئویی را در سایت ایجاد کنید. یا مواردی از این دست که نیاز به توضیحات بیشتر دارد
متن ادامه خواهد داشت…