بازاریابی محتوایی, مقالات

کلمه کلیدی و ۵ نکته کلیدی

هرکسی که کوچکترین شناختی نسبت به سئو و تولید محتوا داشته باشد، قطعا عبارت ” کلمه کلیدی” و یا همان ” کیورد (keyword)” به گوشش خورده است و با این مفهوم آشنایی دارد، اما بسیاری از افرادی که در حال حاضر در این حوزه‌ها مشغول به‌کار هستند، به صورت دقیق شناخت درستی از این مسئله ندارند و همواره با سوالاتی در این زمینه مواجه هستند.

 

با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد، تصمیم گرفتم در این مقاله ۵ مورد از مهم‌ترین نکاتی را که در این خصوص وجود دارد بیان کنم. این نکات شامل مفهوم کلی کلمه کلیدی، درنظر گرفتن هدف مخاطب، به‌کاربردن کیورد در قسمت‌های اصلی متن، استفاده از عبارات مترادف و مشابه و در نهایت چگالی مناسب و عدم استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی می‌باشد.

 

کلمه کلیدی یا کیورد

 

من به عنوان عضوی از آژانس دیجیتال مارکتینگ حامین از شما می‌خواهم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

 

۱٫ همواره به مفهوم کلی کلمه کلیدی یا همان keyword توجه کنید.

 

کلمه کلیدی محور اصلی و پایه و اساس محتوا و هر متنی است که قرار است داخل سایت بارگذاری شود. به بیان دیگر، واژه یا واژه‌هایی است که ما انتظار داریم وقتی مخاطب آن‌را سرچ می‌کند، گوگل صفحه موردنظر ما را به او نمایش دهد، بنابراین هر صفحه از سایت باید برای یک عبارت خاص نوشته شود و اقدامات سئویی نیز بر همین اساس انجام پذیرد.

 

اجازه بدهید با یک مثال منظورم را بهتر توضیح دهم. بر روی لینک زیر کلیک کنید.

چادر جشن تکلیف

 

وارد یک صفحه (دسته بندی یا کتگوری) از سایت رایاد می‌‌شوید که انواع چادرهای نماز برای نوجوانان در آن به ‌فروش می‌رسد. ” چادر جشن تکلیف ” عبارت کلیدی است که برای این صفحه در نظر گرفته شده است، توضیحات و محتوا بر همین اساس نوشته شده و اقدامات سئویی بر مبنای آن انجام شده است. در نتیجه وقتی مخاطب این عبارت را در گوگل جست‌و‌جو کند، این صفحه از سایت رایاد به‌عنوان گزینه اول نمایش داده می‌شود.

سرچ چادر جشن تکلیف در گوگل

 

 

 

نکات تکمیلی:

  • حتما می‌دانید کیورد اصلی متن میتواند یک کلمه‌ای، دوکلمه و یا حتی سه، چهار و پنج کلمه‌ای باشد، در واقع “عبارت کلیدی” واژه بهتری است از ” کلمه کلیدی”.
  • به هیچ عنوان برای دو صفحه متفاوت یک عبارت کلیدی واحد در نظر نگیرید. در نظرگرفتن یک عبارت برای دو صفحه مختلف باعث می‌شود گوگل امتیاز سایت شما را بین دو صفحه تقسیم کند و در نتیجه هیچ کدام از صفحات رتبه خوبی کسب نکنند.
  • توجه کنید وقتی کلمه کلیدی این صفحه را “چادر جشن تکلیف” قرار داده‌اید، با اضافه یا کم کردن یک واژه ممکن است به صورت کلی نتایج گوگل تغییر کند. در همین مثال اگر واژه خرید را به این عبارت اضافه کنید، سایت دیگری در رتبه نخست قرار می‌گیرد و اگر کلمه چادر را حذف کنیم و “جشن تکلیف” را سرچ کنیم کاملا تمام نتایج متفاوت می‌شود.

 

 

۲٫ قبل از شروع کار، هدف مخاطب از سرچ عبارت کلیدی را بررسی کنید.

 

بدانید و آگاه باشید که هدف اصلی گوگل در وهله اول، فقط و فقط رفع نیاز مخاطب است. شما قبل از این که کلمه کلیدی صفحه را انتخاب کنید، باید بدانید که هدف کاربر از جست و جوی این عبارت چیست؟

 

برای پاسخ به این سوال کافیست یکبار عبارت مورد نظر خود را در گوگل جستجو کنید. برای درک بهتر این موضوع همین الان دو واژه “کابینت” و “پاوربانک” را سرچ کنید. در نتیجه جست‌وجوی کابینت، گوگل ابتدا عکس کابینت‌های مختلف را نشان داده، در صورتیکه برای پاوربانک سایت‌های فروشگاهی را نمایش می‌دهد. این تفاوت در نتایج، به دلیل اختلاف هدف کاربر از سرچ این دو عبارت است.

 

هدف مخاطب از سرچ کلمه کلیدی

 

این نتایج نشان می‌دهد، مخاطبی که کابینت را سرچ کرده قصد دارد، عکس سرویس های مختلف را تماشا کند؛ پس اگر شما تمایل دارید روی این عبارت کار کنید، باید عکس‌های زیادی در سایت خود قرار دهید.
از طرفی کاربری که پاوربانک را سرچ کرده به احتمال زیاد قصد خرید این وسیله را دارد؛ لذا شما برای این عبارت باید صفحه فروشگاهی و دسته‌بندی را انتخاب کنید.

 

 همواره مخاطب هدف خود را در نظر بگیرید. ممکن است برای یک عبارت لازم باشد مقاله در سایت بنویسید، برای عبارتی دیگر صفحه دسته‌بندی فروشگاه و برای عبارت سوم عکس و یا حتی فیلم.

 

در همین مثال بالا، اگر بهترین مقاله را هم در مورد پاوربانک در سایت خود منتشر کنید و تمام اقدامات سئویی لازم را هم انجام دهید، امکان ندارد با این عبارت گوگل سایت شما را به عنوان گزینه‌های ابتدایی به مخاطب معرفی کند؛ چرا که مخاطب به دنبال خرید است و نه کسب اطلاعات در مورد این موضوع.

 

۳٫ کلمات کلیدی را در قسمت های اصلی متن به کار ببرید.

 

قسمت های اصلی متن شامل موارد زیر می‌شود:

  • تیتر اصلی (H1)

سعی کنید در تیتر اصلی حتما عبارت کلیدی را قرار دهید. البته بهتر است که کلمه کلیدی تنها در عنوان نباشد و همراه با یک پیشوند یا پسوند (استفاده از پسوند بیشتر توصیه می‌شود.) نوشته شود. هم چنین آوردن عدد در عنوان اصلی و یا سوالی نوشتن تیتر به جذابیت آن کمک می‌کند.

برای مثال به عنوان همین مقاله دقت کنید. عبارت کلیدی این مقاله ” کلمه کلیدی” است که برای نوشتن تیتر، عبارت “۵ نکته کلیدی” را نیز به آن اضافه کرده‌ایم.

به شما پیشنهاد میکنم اگر در رابطه با نوشتن تیتر جذاب می‌خواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید، حتما مقاله “ همه چیز درباره تیترنویسی وبلاگ و محتوا ” را مطالعه کنید.

 

استفاده از کلمه کلیدی در قسمت های اصلی متن

 

 

  • متن جایگزین تصاویر

حتما برای تمامی عکس‌هایی که داخل سایت بارگذاری می‌کنید، یک متن جایگزین در حد ۳ یا ۴ کلمه بنویسید. سعی کنید به هیچ عنوان متن جایگزین تصاویر مختلف شبیه به هم نباشد و حتما در ۲ یا ۳ متن کلمه کلیدی به کار رود.

 

  • پارگراف اول و آخر

یکی دیگر از مهم ترین قسمت های متن، بخش آغازین و انتهایی متن است که هم برای گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است و هم برای مخاطب، پس سعی کنید در این قسمت نیز حتما کلمه کلیدی را ذکر کنید.

 

  •  یکی از تیترهای میانی (H2 یا H3)

متاسفانه بعضی از نویسنده‌ها اصرار دارند تا در تمامی تیترهای متن از عبارت کلیدی (حتی گاهی به زور) استفاده کنند و این مسئله گاهی باعث کاهش کیفیت متن می‌شود. کافی است شما از کیورد اصلی در یک یا نهایتا دومورد از زیر تیترها استفاده کنید و در سایر تیترها عبارات کلیدی مشابه و یا مترادف را به کار ببرید.(در این رابطه در بند بعدی به صورت مفصل صحبت می‌کنیم.)

 

  • عنوان سئو و توضیحات متا

اگر با سایت های وردپرسی کار کرده باشید، قطعا می‌دانید که می‌توان برای صفحات سایت علاوه بر تیتر اصلی، تیتر جداگانه‌ای نیز در نظر گرفت و در افزونه یوست آن‌را همراه با توضیحات متا وارد کرد.

در واقع عبارتی که در بخش عنوان سئو و توضیحات متا نوشته می‌شود، پیشنهادی است که ما ارائه می‌کنیم تا گوگل مطلب سایت ما را در صفحات جست‌وجو با آن تیتر و توضیحات به مخاطب نشان دهد. تا جایی که می‌توانید تمام تلاش خود را برای جذاب نوشتن این دو قسمت انجام دهید و حتما کلمه کلیدی را در این بخش ها به کار ببرید.

 

استفاده از کلمه کلیدی در عنوان سئو و متا

 

 

 

۴٫ در هر صفحه، علاوه بر کلمه کلیدی اصلی از عبارات مشابه و مترادف نیز استفاده کنید.

هر صفحه از سایت این قابلیت را دارد که برای دو و یا نهایتا سه عبارت بهینه شود، البته شما باید در نهایت یکی از این عبارت ها را به عنوان عبارت کلیدی اصلی و سایر گزاره ها را به عنوان کلمات کلیدی فرعی انتخاب کنید.

برای مثال اگر عبارت “نمایندگی ماشین لباسشویی بوش” را به عنوان کلمه کلیدی اصلی یک صفحه در نظر گرفته باشید، “تعمیر ماشین لباسشوی بوش” و “عیب یابی لباسشویی بوش” می‌تواند به عنوان کیوردهای فرعی انتخاب شوند.

 

به این نکته نیز توجه داشته باشید که گاهی باید از کلمات کلیدی مترادف و گاهی از کلمات کلیدی مشابه (حالت های مختلف یک عبارت که ممکن است توسط مخاطب سرچ شود) استفاده کرد.

 

برای درک بهتر این موضوع به مثال‌های زیر توجه کنید:

مثال ۱:
کیورد اصلی: هدیه روز مادر
کیورد فرعی: کادو روز مادر
همانطور که می‌بینید کادو و هدیه مترادف هستند.

مثال ۲:
کیورد اصلی: خرید سماور زغالی
کیورد فرعی: خرید سماور ذغالی
در این حالت کیوردها مترادف نیستند، بلکه حالت‌های مختلفی هستند که مخاطب ممکن است در موتور جست‌وجو سرچ کند.

 

استفاده از گوگل ترندز برای انتخاب کلمه کلیدی

 

پیشنهاد قابل توجه: برای انتخاب کلمات کلیدی فرعی از پیشنهادات گوگل در قسمت پایین صفحات، گوگل ترند و افزونه keyword everywhere گوگل کروم حتما استفاده کنید.

 

۵٫ از تکرار بیش از حد کیورد اصلی پرهیز کنید.(چگالی ۱ الی ۳ درصدی مناسب است.)

 

استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی نکته‌ای است که می‌تواند مطالعه متن را برای خواننده سخت و کسل‌کننده کند. همانطور که در بند بالایی به آن اشاره کردیم، انتخاب عبارات مشابه و مترادف علاوه بر اینکه از لحاظ سئویی برای سایت مفید است، باعث می‌شود متن شما نیز جذاب‌تر و خواندنی‌تر شود.

نکته: کارشناسان و متخصصان سئو در رابطه با میزان چگالی نظرات مختلفی دارند، اما نکته قابل توجه این است که مطلب در وهله اول برای مخاطب و سپس گوگل نوشته‌ می‌شود، پس کیفیت، خوانایی و رضایت خواننده بسیار حائز اهمیت است.

 

استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی مخاطب را خسته می کند.

 

 

سخن آخر

سعی کردم در این مقاله تمام نکات مهم و قابل توجه در خصوص کلمه کلیدی را بیان کنم، اگرچه ممکن است نکات دیگری وجود داشته باشد که تا کنون به آن‌برنخورده باشم و در ادامه مسیر با آن مواجه‌شوم.

بسیار خوشحال می‌شوم اگر شما نیز در خصوص این متن نظر و یا نکته‌ای دارید در قسمت نظرات بیان کنید، تا از تجربه و نگاه شما نیز استفاده کنم.

در آخر می‌توانید به عنوان تمرین، کلمات کلیدی اصلی و فرعی همین مقاله را حدس بزنید و در گوشه‌ای یادداشت کنید، سپس فایل زیر را دانلود کنید تا از صحیح یا غلط بودن حدس خود آگاه شوید.

دانلود فایل PDF متن مقاله 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *